de Nederlandse reeks

te koop & te ruil op texwiller.nl

Tex in het buitenland

mijn verzameling

wie is Tex?

ruilbeurs

waar nog te koop?

Tex links

Tex rechts

help mij!!!

 

DE NEDERLANDSE TEX WILLER HOMEPAGE

De vier onafscheidelijke vrienden

TEX WILLER IN NEDERLAND

 laatste update 21 maart 2024     Click here for the English version!    langue francaise ici!    Deutsche Sprache hier clicken!

Tussen 1971 en 1981 zijn er in Nederland en Vlaanderen in totaal 128 boekjes in de Tex Willer Classics serie verschenen. Een Nederlandse homepage, met informatie over de Nederlands/Vlaamse reeks, was er nog niet. Deze Nederlandse Tex Willer homepage heeft als doel zo veel mogelijk informatie over die oude Nederlandse reeks te verzamelen en om de verzamelaars van de strip met elkaar in contact te brengen.

     

eindelijk: deel 129 (herdruk) te koop

Nieuwe Tex Willer albums in het Nederlands Uitgeverij HUM!

delen 5, 6, 17 en 18 nu weer te koop op deze site

prachtige nieuwe Franse uitgaven (2010 - 2013)

English language  -  Deutsche Sprache  -  Langue franÁaise

mijn eigen verzameling

 

 

De originele strip is Italiaans en werd daar voor het eerst in 1948 gepubliceerd. De strip is in ItaliŽ nog altijd erg populair en er zijn dan ook diverse Italiaanse sites over Tex op het internet te vinden. Ook in landen als Finland, Noorwegen en BraziliŽ worden de boekjes nog maandelijks gepubliceerd.

Het verzamelen van informatie over de Nederlandse reeks is niet zo eenvoudig. De strip is al ruim twintig jaar niet meer uitgegeven en in de diverse 'vakbladen' is er nooit veel geschreven over Tex Willer. Sinds januari 2003 is er in Nederland weer een nieuwe serie Tex Willer avonturen gestart. Het betreft hier vier full color albums op A4 formaat en deze laten zich op geen enkele manier vergelijken met de oude uitgaven, behalve natuurlijk de cowboy in z'n spijkerbroek en gele overhemd. Er gaan geruchten dat er eind 2013 weer een Tex album in het Nederlands zal gaan verschijnen...

Deze site is eigenlijk altijd onder constructie, met name de vormgeving zal nog verbeterd moeten worden. Maar voorlopig vind ik de inhoud belangrijker dan de vorm. Te zijner tijd zullen er wel meer plaatjes te bewonderen zijn.

Als u meer info heeft over deze strip, laat het dan weten: texwiller@texwiller.nl - ook als u nog een stapeltje boekjes wilt verkopen kunt u mij altijd een mailtje sturen.

 

http://nl.nedstatbasic.net/cgi-bin/nedstat.gif?name=TexWillerErik                      

Bezoek ook eens mijn winkeltje op Catawiki, met veel Tex Willer boekjes en nog veel meer andere, oude, bijzondere strips: