terug naar Wie is Tex?

home

DE NEDERLANDSE TEX WILLER HOMEPAGE

 

VRIENDEN VAN TEX

EL MORISCO

El Morisco is in heel wat avonturen van Tex aanwezig. Samen met zijn assistent Eusebio helpt deze wetenschapper Tex voornamelijk wanneer er bovennatuurlijke machten in het spel zijn.

Zijn eerste optreden is te bewonderen in de nummers 36 en 37 (De duivelsgeest en Mitla, heerseres der wolven). In dit avontuur schijnt Tex hem al te kennen, maar hoe ze elkaar ooit ontmoet hebben wordt in de Nederlandse reeks niet duidelijk. Vervolgens is El Morisco er weer in de nummers 48 en 49 (De doders en De bloemen des doods). Daarna is het even stil, maar in de nummers 113, 114, 115 (Mefisto delft het onderspit, De bende der dwazen en Het einde van de lagune) en in de nummers 124, 125 en 126 (Het spoor der Apachen, Heer van de Nacht en De Cubaanse bende) is hij er weer.

PAT McRYAN

Sympathieke Ierse immigrant, die al gelijk in het eerste Nederlandse avontuur ten tonele verschijnt (Alarm in Fort Summer). Ook in de nummers 87 en 88 (Mannen zonder vrees en De vlucht van de pijl) is hij van de partij.

JIM BRANDON

Ook deze Canadese Mountie is een kameraad van Tex Willer. Bij Tex' uitstapjes naar Canada is hij vrijwel altijd aanwezig.

Voor het eerst in de nummers 63 en 64 (Oorlogstrommen en De roodjassen).Vrij snel daarna, in de nummers 69 en 70 (De vijfde man en Sierra encantada) zien we hem terug en daarna nog in de nummers 96, 97 en 98 (De cowboy zonder naam, Opstand in Canada en De foltering).