terug naar de Nederlandse reeks

home

 

DE NEDERLANDSE TEX WILLER HOMEPAGE

 

"VREEMD GEPRIJSDE TEX WILLERS"

Met uitzondering van de eerste 4 titels, zijn de Nederlandse Tex Willer boekjes nooit herdrukt. Toch is er met een aantal boekjes iets vreemds aan de hand.

    

Bovenstaande covers tonen deel 23 "De Vernietigers". Links de "gewone" uitgave die geprijsd is als F 1,25 / BF. 18. Rechts is er een dunne stikker over de oude prijs geplakt en kost het boekje opeens F 1,75 / BF. 25.

         

Blijkbaar had de uitgever op een bepaald moment nog een restvoorraad oude titels op de plank liggen en zijn die opnieuw in omloop gebracht tegen de toen gangbare prijs voor een Tex Willer. Dat moet dan ergens tussen 1974 en 1976 gebeurd zijn. Dit is mijn verklaring, misschien heeft er iemand nadere info?

Leuke vraag is nu welke oude titels zijn er ooit van een nieuwe prijs voorzien? Telkens weer worden er nieuwe nummers bekend. In september 2004 vond ik opeens deel 7 met de bekende stikker. Tijdens de laatste stripboekenbeurs in Zwolle (26 maart 2005) lag daar zomaar de herdruk van deel 4 met de nieuwe prijsstikker. In augustus 2005 wordt deel 32 gevonden en in oktober 2005 deel 33.... Spektaculair is de vondst van deeltje 6 met prijsstikker (juni 2006), dat moet een zeldzaamheid zijn. Voor zover ik het zelf kan achterhalen zijn in  elk geval de onderstaande nummers ooit opnieuw geprijsd (klik op de titel voor een cover-scan):

Het lijkt logisch om aan te nemen dat de herdrukken van delen 2 en 3, alsmede deel 9 en 31 ook bestaan in "vreemd geprijsde" uitgave - maar die boekjes heb ik persoonlijk (nog) niet gezien. Het lijkt er op, dat mijn verzameling nog niet helemaal compleet is......

Wie heeft er naast de hierboven vermelde titels nog andere overgeprijsde Tex Willers in zijn of haar bezit??? Laat het me weten via info (at) texwiller (dot) nl .

(alvast bedankt voor de hulp, Eric, Manuel, MichaŽl, Erez, Douwe, Willem-Jan, Jan B, Jan K., Klaas en vooral Edward, die meerdere nummers voor me gevonden heeft!)