terug naar Wie is Tex?

home

DE NEDERLANDSE TEX WILLER HOMEPAGE

VIER ONAFSCHEIDELIJKE VRIENDEN

 

 

 

TEX WILLER

Tex is van het type ruwe bolster, blanke pit. Hij strijdt tegen het onrecht wat weerloze burgers en indianen wordt aangedaan. Hij is een ranger, maar tevens het opperhoofd der Navaho's. Die Navaho's noemen hem 'Adelaar van de nacht'. Hij is (uiteraard) niet te verslaan in een vuurgevecht, maar Tex is pas echt in z'n element als hij een verdachte eens stevig onder handen kan nemen. Zijn mokerslagen zijn berucht in het hele Wilde Westen.

 

 

KIT CARSON

Kit Carson is een stuk ouder dan Tex Willer. Tex spreekt hem dan ook regelmatig aan met 'opa' of 'ouwetje'. Carson is de pessimist van het stel. Hij moppert vaak, maar weet in het heetst van de strijd zijn mannetje te staan.  

KIT WILLER

De zoon van Tex en Lilyth, een halfbloedje dus. Lijkt natuurlijk sprekend op z'n vader. Het spreekt voor zich dat ook hij een uitstekend schutter is.

 

 

TIJGER

Ook de Navaho-indiaan Tijger (of Tijger Jack) is al sinds mensenheugenis een onafscheidelijke kameraad van Tex, die in de meeste avonturen komt opdraven. Zoals het een echte indiaan betaamt is Tijger een uitstekende spoorzoeker. Ook een paar rooksignalen kun je wel aan hem overlaten.